Op cruise naar de Caraïben met 2 kids

21-03-2019

Mijn droom was om dit jaar eens een grote reis te maken met ons gezin. Met grote reis zag ik het ook groot, vliegtuig, zon... het kiezen kon beginnen. Factor zon stond op kop en het moest kidsproof zijn. Na zoeken, opzoeken en overwegen kozen we volmondig om met de kids op cruise te gaan. Velen schrokken eerst van onze keuze, met kids op een boot? Maar wij waren er zeker van. Dit ging ons wel lukken. 

Op voorhand konden we al heel veel plannen over onze dagbestedingen. Per dag kon je wel meer of 20 dingen kiezen, soms was het wel een beetje zoeken naar iets die echt kidsproof was en ze zelf ook iets aan hadden. Want bezoeken bezoeken bezoeken is ook voor hen niet altijd leuk. Eenmaal dit schema opgesteld was en geboekt kon het aftellen starten. 

De grote boot stond te wachten in Fort Lauderdale en de kinderen ( en ikzelf) konden hun ogen niet geloven. Zo een mooie grote boot. We werden bijna op handen gedragen net als alle passagiers aan boord. Koffers worden gebracht naar je hut ( ja zo noemt je kamer daar ), was ik wel blij om want met 4 op reis gaan is niet ' klein inpakken'. Eenmaal via de brug aan boord stonden er heel veel mensen van de boot ons op te wachten. De kids keken hun ogen uit en de high 5 begon met iedereen. Daarna even op zoek in de boot naar onze kamer, gelukkig was het maar 1 keer zoeken naar de kamer en eenmaal je het weet is het zo eenvoudig te vinden. Wees gerust verdwalen doe je niet aan boord. 

De kamer was ruimer dan gedacht en ons balkon was groter dan gedroomd. Zalig om zo te genieten dat waren we nu al zeker. Zoals kindjes zijn ( en ja ik misschien ook stiekem ook), was er honger. Dus naar het dek naar het restaurant die altijd open is, buffet. Ik had zoals ik ben zo een beetje " fabrieksideeën" " duwen voor het buffet" voorgesteld maar wat een rust was dit. Door heel veel eilanden te maken en herhaling van de keuken was er nergens file, zelf niet aan de heerlijke verse ijsjes, taartjes of aan de sushi bar. Oghja er was een Italiaanse keuken, klassieke keuken, dessert keuken, Thaise keuken, sushi bar, taco - nachos bar, fastfood bar ( kon je zelf je burger pimpen ) en een salade bar waar je 4 m keuze had om je bowl te laten vullen. Wauw wauw, de kinderen wisten niet wat eerst kiezen en ik liep ook wat te kijken.  Voor kinderen is en blijft eten alles, toch zeker voor onze 2 kids. Ik was op voorhand zo bang van het eten. Ik ben echt niet maniakaal bezig met eten maar wou ook niet dat de kids de hele reis op frietjes en zo leefden. Maar niks was minder waar, ondanks er altijd frietjes waren kozen ze voor de Italiaanse keuken  ( daar mocht je dus zelf je pasta saus samenstellen uit meer dan 15 potjes ) - klassieke keuken , frietjes kwamen er wel eens bij maar niet in de mate waar ikzelf als mama zo voor gevreesd had. Oef.... Gratis water in het restaurant was heel welkom met de warme temperaturen en moedigt de kinderen ook nog meer aan dus dank u wel!

En zo kan ik uren schrijven over het eten, dit buffet restaurant was een hele dag wel ergens open dus kon je altijd wel iets eten.