Ovenschotel for the win met spek

23-04-2020

Met heel weinig in huis toch lekkere dingen maken, het lijkt soms echt wel dagelijkse kost maar ik vind dit altijd zo zo leuk. 

Benodigdheden:

100 g volkorenpasta, mozarella 1 bol, basilicum - spekjes 150 g - Elvea Pomodorini ( kleine kerstomaatjes in blik ), peper en zout

Bereidingswijze:

Kook de pasta gaar. Bak ondertussen de spekjes in een pan ( zonder extra vetstof ) en giet hierbij de pomodorini. Laat dit even sudderen en voeg al een enkele fijngesnipperde blaadjes basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en meng dit deel per deel onder de spekjes en tomaatjes. Verdeel stukken van de Mozarella bol over het geheel en plaats voor 10 min onder de grill ( let op deze pan moet hiervoor geschikt zijn , anders kan je dit even gewoon op het vuur laten verder garen). 

Dien op en werk af met nog verse basilicum en vooral geniet. 

Genieten van een gerecht waar je zoveel voldoening voor krijgt voor de weinige tijd die je erin stak.