Ovenschotel kip met ricotta en heel veel groenten
Sommige dagen heb je gewoon lekker eten nodig. Makkelijk - op voorhand gemaakt liefst en smakelijk. Zoek je zo een gerecht? Dan kan dit onderstaande gerecht zeker wel scoren.

Benodigdheden:
volkorenpasta, 2 dubbele kipfilets, 2 stukken wit van prei ( groene gedeelte gaat in de soep ), 3 takken selder, 4 handjes spinazie, 1 bakje champignons, 150 g witte kool , 150 g knolselder , 1 potje ricotta, 1 sjalot , 2 teentjes look , groentebouillon, curry, en wat liefde
Bereidingswijze:
Reinig en versnijd de groenten, stoof de groenten gaar ( look, ui, prei, selder, witte kool, knolselder) stoof daarna in een andere steelpannetje de champignons en in dezelfde pan de spinazie. Bak in een bakpan de kipfilet aan ( ik versnijd dit eerst in kleine reepjes ), kook ondertussen de pasta gaar. Maak in de steelpan waar je de spinazie gestoofd hebt een sausje van de ricotta, 150 ml water, 1 kl groentebouillon en 1/2 kl curry .

Giet de pasta af en meng in een ovenschotel alle ingrediënten. Je kan dit onmiddellijk serveren of maken op voorhand en de dag zelf warmen.