Ovenschotel met de vis van het jaar pladijs

25-09-2020

Kinderen vis leren eten is niet zo moeilijk als het lijkt, maak het klaar zoals jij graag vis eet. Vol smaak met veel eer voor het product en met de juiste bijgerechten. Kinderen zijn meer dan gek op lekkere bereidingen met vis en pladijs, de vis van het jaar 2020 die scoort zeker bij alle kids.

Benieuwd wat ik getoverd heb met de vis van het jaar?

Het leuke is, het zit boordevol groenten - heel veel smaak en de vis, die krijgt een ere rol in dit alles.
De vis van het jaar is niet voor niets een ere plaats voor iedere vis, pladijs mag dit jaar op het podium staan en krijgt alle eer van ons land - onze Noordzee en heel wat chefs en huishoudens. Een uiterst betaalbare dankbare vissoort die je voor heel veel bereidingen kan gebruiken.

Je kan pladijs bakken - stomen - frituren - ... altijd krijgt hij eer naar kwaliteit.
Wil je meer weten over deze topper vis , kijk dan zeker even hier : https://www.lekkervanbijons.be/vis 

Benodigdheden ( voor 4 personen)

4 pladijsjes ( ik koos voor filets ) , 1 prei, 4 wortelen, 1 courgette, kerstomaatjes ( enkele ), 6 aardappelen, 2 sneden oude kaas, peterselie, groentebouillon, peper en zout , boter, 100 ml melk

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar, was en versnijd de groenten in kleine stukjes en stoof deze gaar met een mespuntje bouillon. Hou de kerstomaatjes apart voor afwerking,

Pureer de aardappelen samen met de melk tot een smeuïge massa en meng hieronder de groenten (het stoofvocht mag er ook bij ) en meng alles goed onder 1.

Breng alles op smaak met peper - zout en beetje peterselie en schik in een ovenschotel, beleg de schotel met de oude kaas en meng dit nog kort onder het mengsel, plaats in een oven van 160°C.

Bak de vis in een warme pan met weinig vetstof ( die kleur heeft ) , eerst op de velzijde en dan heel voorzichtig draaien en laten verder bakken.

Haal de ovenschotel uit, versier met de kerstomaatjes en serveer de vis er bovenop.

Geniet van dit alles, geniet van de pladijs, de vis van het jaar 2020  en geniet van de blije gezichten aan tafel.