Ovenschotel met een zacht gekookt eitje

30-03-2020

Vegetarisch eten mag niet saai zijn, het moet kleurrijk zijn, smaakvol en gewoon je moet ervan kunnen genieten. 

Dus een ovenschotel vol vol van groentjes en een zachtgekookt eitje met een smeuÏge saus en pasta, eerlijk? Klinkt toch nu al als geslaagd. 

Benodigdheden ; ( ruime schotel voor 4 personen ) 

volkorenpasta, eitjes, 1/2 broccoli, 3 handjes spinazie , 1 courgette , 1 prei, 1/2 witte kool ( 150 g ongeveer )  , 0,6 l melk , peper en zout, curry

Bereidingswijze:

Kook de pasta gaar . Kook de eitjes zacht - half hard (6-7 minuten ) 

Reinig en versnijd alle groenten. Stoom prei en broccoli samen, stoom in een ander mandje de witte kool. Stoof de spinazie samen met de courgette. 

Maak ondertussen witte kool en melk 1 geheel in de blender. Breng goed op smaak met peper - zout - eventueel 1 lepeltje groentebouillon en curry. Zorg dat de saus echt wel kruidig smaakt en de groentesmaak niet overheerst. Je kan deze nog even indikken op het vuur tot een gebonden saus ( in de oven zal dit ook wel gebeuren).

Schrik de eitjes en koel ze snel af, pel de eitjes en snijd in 2. Stel de schotel samen en gratineer heel kort onder de Grill ( dit moet niet ) 

Genieten van gezond vegetarisch met 5 soorten groenten