Ovenschotel met garnalen en gerookte zalm

04-09-2019

In tijden dat we minder tijd hebben en toch vooral een hele dag willen uitkijken naar wat we vanavond zullen eten... is dit recept echt wel een topper. Heel eenvoudig te maken, eindeloze variatie mogelijk en echt wel op en top kidsproof. 


Benodigdheden: 

volkorenpasta, 2 wortelen , 2 takken selder, 1/2 ui , 100 g garnalen, 4 sneden gerookte zalm, 1 el boter, 2 el speltbloem, 250 ml rijstmelk ( of melk mag zeker ook ) , peper , currypoeder, beetje gemalen kaas

Bereidingswijze: 

Reinig en versnijd de groenten, stoof de groentjes gaar en kook de pasta al dente . 

Maak ondertussen de klassieke witte saus  ( bloem - boter en rijstmelk of de klassieke melk) en breng op smaak met peper en een beetje currypoeder. HIer geen zout aan toevoegen want de gerookte zalm is van nature al heel zout. 

Giet de pasta af, meng de saus met de gestoofde groentjes en overgiet over de pasta in de ovenschotel, werk royaal af met garnalen - gerookte zalm snippers en voor de grote fans een klein beetje kaas. 

Zet deze schotel in de oven voor 20 min ( als de schotel niet hoog is ander 25-30 minuten) op 200° Celsius en je kan eventueel de oven de laatste minuten laten grillen om een lekker krokant korstje te krijgen . 

De schotel kan je perfect op voorhand maken, eindeloos variëren met de groenten of zelf een stukje vis aan toevoegen. Geniet van deze eenvoudige hartelijke topper samen met het gezin.