Ovenschotel met ham en Campina

Kortere dagen - koudere dagen vragen om nog meer gezellige kost, denk aan heerlijke ovenschotels met zalige geuren in huis. Deze ovenschotel is er zo eentje, boordevol groenten, aardappelen en ham. Geloof me super lekker en zal je meer dan eens maken. 

Benodigdheden : voor 4 personen 

2 stalen prei, 1/2 courgette, 3 aardappelen ( zachtkokend ) 1/2 broccoli ,  1/2 bloemkool, 100 g spinazie, 200 ml halfvolle melk van Campina, 2 eieren, peper en zout, groentebouillon ,6 sneden ham 

Bereidingswijze :

Reinig en versnijd de aardappelen, kook de aardappel halfgaar ( zo kan je de tijd in de oven beperken), stoof de prei - courgette zacht en laat de laatste 5 min de broccoli en bloemkool even meestoven. 

Blend 2 eieren, de melk, spinazie, peper,  zout en groentebouillon samen tot een fijne massa. 

Schik de aardappelen samen met de groenten en de reepjes ham in een vuurvaste schotel en overgiet met de saus.  Zet dit in een voorverwarmde oven van 200 °C  en laat gedurende 30 min garen in de oven. Indien er te snel een korstje komt kan je dit altijd afdekken met folie. 

Geniet van de smaken , geniet van dit alles  en een propere keuken tegen dat je aan tafel gaat. Echt genieten toch dit?