Ovenschotel met vis en veel groentjes

04-09-2019

Nu de school terug gestart is, de regelmaat terug in huis komt is ook het op tijd gaan slapen terug van een groter belang. Snel gezond koken kan dus een meerwaarde zijn om deze eerste drukke tijd te overbruggen. 

Dat ik fan ben van ovenschotels dat weten jullie al, zeker gezonde ovenschotels staan er hier veel op het menu. Voordeel: je maakt het wanneer je tijd hebt en tijdens het bakken heb jij tijd over voor de kids - huishouden - werk, … 

Deze ovenschotel met heel veel groenten en vis is zeker een succes, hier toch alvast. Dus wie weet ook niet voor jullie. 

Benodigdheden; 

4 stukjes vis ( afhankelijk van met hoeveel je bent - leeftijd kids ), 1 zoete aardappel, 2 wortelen, 1 ui, 1 teentje look , 2 takken selder, 1 paprika, … maar hierin kan jezelf nog aanvullen of vervangen, 1 fles passata, volkorenpasta ( maar je kan ook perfect kiezen voor aardappelpuree), kruiden 

Bereidingswijze: 

Reinig en versnijd alle groenten, stoof de groenten aan . Overgiet met passata en laat even verder sudderen Breng voldoende op smaak. 

Ondertussen kan je de ovenschotel nemen ( of meerdere als je net als ons kiest voor elk een eigen potje ) Schik onderaan wat saus , hierop de vis en overgiet royaal met saus. 

Plaats in de oven voor ongeveer 20 minuten op 180°C en kook ondertussen de spaghetti.

Je kan ook perfect kiezen voor diepvriesvis maar dan is de gaartijd nog iets langer in de oven.