Pastagerecht met verborgen groenten en vis en sausje met Elvea

02-05-2019

Kinderen zijn dol op pasta, kinderen zijn dol op sausjes ... Maar heel veel kinderen zijn minder dol op groenten en / of vis. De witte vissoorten zijn meestal wel hun favoriet maar ze zijn er nog het meeste gek op als het in een korstje zit. Maar daar gaat het gezonde van de vis een beetje mee weg vind ik zelf. Ik maak thuis vaak zelf mijn fishsticks maar dit gerecht is ook eentje die altijd scoort. Bij groot en klein ;) 

Benodigdheden: 

2 stukjes zalm , pasta ( korte buisjes of canneloni mag ook ) , 1 courgette, 1 potje ricotta, Elvea passata kruidentuiltje ( rustica) , kerstomaatjes, paprika 3 kleurtjes, look, ui, wortel, prei, champignons, peper en zout , curry poeder. 

Bereidingswijze:

Kook de pasta gaar. Giet af en laat even afkoelen. 

Reinig en versnijd de groenten ( courgette mag grof de andere groenten zo fijn mogelijk)  en fruit  de ui en de  look samen. Voeg hierna de paprika, wortel en prei toe en laat stoven. Hierna voeg je de kerstomaatjes toe en de passata van Elvea. Laat dit geheel mooi sudderen.  Stoom de zalm gaar, stoof ondertussen de courgette. Voeg 1 kl curry toe en laat nog even mee bakken. Giet de courgette, ricotta en gestoomde zalm samen in de blender en meng tot een homogene massa. Breng op smaak met P&Z. 

Vul de pasta met het courgettemengsel ( een spuitfles is hiervoor ideaal) en overgiet met de heerlijke gezonde tomatensaus. 

Wie kan raden hoeveel groentjes er in deze saus aanwezig zijn?