Picknick is pure fun

17-07-2018

Als je aan  onze  kids vraagt wat echt leuk is? Dan is 1 van hun antwoorden zeker picknick. Op reis vragen ze hier dagelijks naar en ook thuis krijg ik vaak deze vraag. 

Het leuke aan picknick is je kan het met iedere maaltijd van de dag, je hebt gewoon een leuke locatie nodig ( wij hebben al een lijst met plaatsen ) en je kan eraan beginnen. Het is in het begin soms eens iets vergeten waardoor je creatief moet zijn maar het is vooral heel erg leuk, je leert nieuwe plaatsen kennen, kinderen leren ontdekken, genieten van het mogen morsen zonder dat mama boos kijkt en eerlijk als ouder is het ook leuk. Het is iets wat ik ook vaak met de bakfiets doe, alles in de bakfiets, rijden naar een bankje of leuke plaats en genieten. Vieruurtje, aperitief of een echte picknick alles is ok voor de kids. 

Ik zorg altijd voor vers sap - groentjes - versneden fruit en een graanproduct. Plastiek bestek is een must of je kan het wagen met glas. Keukenpapier moet sowieso mee altijd en een zakje voor al het afval. Zo leer je de kinderen ook dat je moet opruimen, niks weggooien ( enkel de kruimeltjes voor de vogeltjes ).