Pizza met een bodem van zoete aardappel

10-02-2019

Pizza is en blijft iets die altijd lekker is. Eens je gezonde pizza's gewoon bent dan zijn de gekende diepvriesmerken helemaal niet meer zo lekker. Nu kan je scoren bij kids met pizza dus als we deze gezond kunnen maken dan zijn ook wij gelukkig. 


Iedereen kent de bodem van bloemkool, de aangekochte gezondere groenten rijke bodems, speltbodem die je zelf maakt of een wrap als bodem. Maar deze bodem zit vol groente en maak je heel snel zelf. 

Benodigdheden ( voor 1 pizza) 

1 zoete aardappel ( 300 g geschild ), 1 ei, 50 havermout, p&z, uienpoeder en lookpoeder. 

Werkwijze

Schil en stoom de zoete aardappel zacht ( koken mag zeker en vast ook ) . Mix ondertussen de havermout in de blender en daarna voeg de zoete aardappel , ei en kruiden toe. 

Neem daarna een bakplaat met bakpapier ( of bakmatje) en smeer in een dikte van 1.5 cm maximum het zoete aardappelmengsel uit. Probeer zo rond mogelijk te werken en overal een gelijke hoogte. 

Bak dit geheel in een oven van 180°C voor 20 min, haal die erna uit en smeer de bovenzijde in met olijfolie, bak nog een kleine 5 minuten tot de bodem een mooie kleur krijgt. Haal deze daarna uit de oven en draai om. Beleg naar hartelust met groenten, gegrilde groenten, soorten kaas, .... en bak nog een kleine 10 minuten in de oven. 

Geniet van deze gezonde pizza!