Plantaardige drinks van Becel

16-09-2018

Plantaardige drinks krijgen steeds meer en meer aandacht van de bevolking. Het is niet altijd nodig om dierlijke melk te drinken. Of er meer mensen zijn die lactose - intolerant of gevoelig zijn of vroeger? Dat zou ik niet zeggen maar vroeger aanvaarden de mensen de krampen en buikpijn meer denk ik dan. 

Wij kregen de kans van Becel om hun nieuwe gamma van plantaardige drinks te testen. 

Het gamma bestaat uit 4 soorten plantaardige drinks. 

Soja - soja vanille - hazelnoot chocolade en amandeldrink. Ze zijn een bron van Omega 3, door de aanwezigheid van lijnzaad. Vrij van kunstmatige kleur en smaakstoffen ( joepie) en natuurlijk lactose-vrij. 

Wij namen als gezin de proef op de som en hebben deze allemaal getest. De chocoladedrink waren de kids het meest benieuwd naar en het is ook echt wel lekker. De hazelnootsmaak is echt aanwezig maar ook niet overheersend, deze zal zeker in ons gamma blijven van de vaste voorraad. De soja vanille zijn de kids dol op om te drinken ijskoud, ik geef hen geen ongelijk hij is lekker zoet. 


Nu is jullie grote vraag natuurlijk is deze variant op de gekende plantaardige drinks gezond - gezonder en een evenwaardig alternatief? Ik kan na enig onderzoek toch wel zeggen dat Becel op het vlak van suikergehalte ( wat mijn zwakke punt is waar ik heel veel mee vergelijk) toch wel goed scoort. Bij bijna alle variaties scoort Becel veel lager in suikergehalte dan de variaties van andere merken. Bij de gewone sojamelk is het verschil minimaal en zijn sommige variaties een klein beetje beter. Dus Becel heeft echt wel zijn werk gemaakt van deze producten. 

Ook warme bereidingen zijn geslaagd met deze drinks. 

 Een heerlijk tip de vanilledrink in een beslag van pannenkoeken is heerlijk. Geen suiker meer nodig op de pannenkoek enkel wat fruit en genieten.