Regenboogschotel met kruiden

Januari is altijd de periode dat de grijze dagen wat starten met doorwegen, dus zorgen we voor wat extra kleur? Wat dacht je van een regenboogschotel aan gezonde groenten met een kruidenroom van heerlijke kruiden met Campina? Klinkt super toch e 

Benodigdheden ( voor 4 personen als bijgerecht ) 

1 wit van prei ( groene gaat in de soep ), 1 courgette, 1 zoete aardappel, 3 grote aardappelen , 1 tomaat, 1/2 broccoli, 1 handvol spinazie , 6 takjes peterselie, 6 takjes koriander , 200 ml halfvolle room,1 ei 100 ml halfvolle melk, 1 kl groentebouillon, peper en zout 

Bereidingswijze 

Reinig en versnijd alle groenten en schik deze als een waaier in de vorm. Maak daarna het mengsel van de broccoli, spinazie, peterselie koriander , room, ei, melk, groentebouillon, peper en zout en blend tot een fijn geheel. 

Overgiet de schotel met groenten royaal ( groenten mogen bijna onder zitten ) met deze saus en plaats in de oven voor 50 min op 160°C. 

Geniet van deze schotel samen met een stukje gebakken vlees of gepocheerde vis. 

Voor dit gerecht koos ik voor Campina producten als zuivel, meer informatie kan je vinden via onderstaande link. 

https://www.campina.be/producten 

Samenwerking met Campina