Restjes schotel met aardappel

12-12-2018

Ik let heel goed op de uitgaven van voeding. Nu denken jullie waarschijnlijk, jij uitkijken? Maar ik ga echt heel bewust om met inkopen en plan alles goed. Hier gaat amper iets in de vuilnisbak of naar de dieren buiten die eetbaar is. Ik heb nu wel een oog voor restverwerking en daar is ook deze schotel een voorbeeldje van en trouwens heel lekker. 

Ik heb deze week salades gemaakt met gestoomde aardappel in de schil, maar aardappel over, ratatouille gemaakt voor de ovenschotel, een sausje van tomaat voor bij een stukje vis.. en van alles stond er nog een klein restje in de koeling. 

Ik wou alles verwerken dus was deze ovenschotel snel gevonden. 

Aardappels in een kleine ovenschotel, gestoofde groentjes bij, sausjes over, beetje olijfolie - rozemarijn - peper en zout en zo 20 min in een oven van 180 graden. De geur was heerlijk en met een stukje gegrilde kip hierbij nog beter. 

Dus waarom niet werken met restjes? Waarom niet snel een ovenschotel maken.