Salade met gerookte vis en een pittig sausje
Op grijze dagen heb je dat extra beetje kleur nodig, dat klein beetje meer of op een zomerse dag. Als je lunch op zo grijzere dagen dat beetje meer kleur bevat en net die zalige smaken heeft dan is je dag toch net dat klein beetje kleuriger. Gerookte forel heeft die typische warme gerookte smaak maar een pittig sausje met kefir maakt het dan net frisser en schenkt je instant een happy gevoel. Deze lunch schenkt je instant een warm gevoel en is gewoon ook echt lekker.

Ingrediënten ( voor 2 slaatjes )
100 g ongekookte volkoren noedels ( of andere pasta ) , 10 kerstomaatjes, 1/4 rode ui, 2 forel filetjes gerookt, 50 g veldsla ( of andere salade ) , 1 puntpaprika, enkele takjes koriander, 1 potje kefir van Campina, peper en zout, 1 el boekweit of andere pitjes of zaden, 1/2 kl sriracha
Bereidingswijze
Kook de pasta - noedels gaar. Ondertussen versnijd je de tomaatjes - rode ui - puntpaprika . Meng in een kommetje de sla - de groentjes en de verse koriander.
Maak de pittige dressing met kefir, sriracha, peper en zout.
Giet de pasta af, laat deze afkoelen en meng deze onder de groenten. Versnijd de forel in kleine stukjes en schik over de salade. Werk af met verse kruiden, boekweit en peper & zout.
Dien de saus apart op of verdeel een klein beetje doorheen de salade.
Ik koos voor de kefir natuur omdat deze ideaal is voor in salades en koude bereidingen en de smaak gewoon uniek is. Meer info kan je vinden op de site van Campina https://www.campina.be/producten/kefir
Dit is een samenwerking met Campina
Geniet van deze kleurige smakelijke salade