Salade met quinoa - linzen - hummus met gekonfijte citroen

29-07-2019

Een salade hoeft niet saai te zijn, een salade moet geen vlees bevatten ... Voor mij staat het begrip salade gelijk aan een volwaardige maaltijd, maaltijdsalade maar waar je ook echt voldoende mee hebt. Deze salade in dit recept is zo een salade, je kan het serveren als bijgerecht maar geloof me het is een volwaardige salade.

Benodigdheden:

Kopje quinoa, 1 el linzen, 2 el kikkererwten, 2 takjes munt, 2 takjes koriander, hummus ( klassiek recept) , zeste van citroen en 1 stukje gekonfijte citroen, peper en zout, rijstazijn, sesamolie

Bereidingswijze:

Kook de quinoa en linzen klaar zoals op de verpakking vermeld. Maak ondertussen de hummus en breng deze op smaak met de zeste van citroen en de gekonfijte citroen. Snijd de munt en koriander heel fijn voor straks de afwerking.

Meng de quinoa, linzen, kikkererwten met elkaar en breng op smaak met 1kl sushiazijn - 1 el sesamolie. Serveer hierbij de hummus en werk af met munt en koriander.

Geniet van deze super salade. Indien je toch een extra eiwitbron nog mist kan je kiezen voor een stukje gebakken zalm of kip.

Smakelijk en geniet van deze heerlijke zomerse variant.