Shakshuka met bio- fond van Lacroix

27-01-2019

Comfortfood met een grote C, iets waar we met het gezin van kunnen genieten, bijpraten en toch gezond bezig zijn. Dit is echt meer dan geslaagd zo een aperitief. 

Deze Shakshuka staat al lang op mijn lijstje te maken maar bij een vorige poging vond ik de smaken wel goed maar niet wauw genoeg. Nu kreeg ik het idee om de groenten in de oven te laten sudderen in de bio- rundsfond van Lacroix. 

Benodigdheden : ( voor 1 ovenschotel ) 

1/2 courgette , 3 tomaten, 2 cm peper, 3 teentjes look, 1/2 kl rode currypasta, 100 ml bio- rundsfond van Lacroix - 1 el olijfolie, 1/2 blok feta, 1 ei , peper en zout

Bereiding: 

Reinig en versnijd de groenten voor de ovenschotel schik deze en overgiet met de olijfolie, kruiden , currypasta en Bio rundsfond. 

Zet dit in een oven van 180°C gedurende 30 min en roer regelmatig om. Haal de schotel hierna uit de oven en giet in het midden een eitje, zet nog een paar minuten in de oven tot het eiwit stolt en dien op met verkruimelde feta op. Ik serveerde het vandaag met vers gebakken naanbrood. Heerlijke geuren in huis en hemelse smaken in de mond.