Shaksuka pastaschotel

25-05-2020

Weinig tijd en toch zin om iets heerlijk te bereiden? Als mama kent iedereen dit, ook als niet mama heb je zeker zo een momenten dat je even wil toveren en eten wil hebben. Maar wie weet kan dit recept wel het magische recept zijn waarmee je kan toveren. Het kost 12 minuten om te maken en 12 minuten om de hele schotel leeg te krijgen. Kijk je even mee? Heb je alles in huis? 

Benodigdheden: ( voor 4 personen ) 

volkorenpasta, 1 potje tomatenconcentraat , 1 bol mozarella, 1/2 courgette, 15 kerstomaatjes, 10 blaadjes basilicum, 2 eitjes, 1 el groentebouillon 

Bereidingswijze: 

Kook de pasta gaar. Ondertussen reinig en versnijd je de courgette en de tomaatjes. 

Stoof de courgette gaar in een weinig vetstof en voeg hierna de tomatenconcentraat en groentebouillon  toe ( het lege blikje vul je nog eens met water en voeg je hierbij ) . Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je deze bij de courgette en tomaat. Meng alles goed en voeg de helft van de kerstomaatjes toe. Schik de mozzarella over de hele schotel en meng even onder. Hierna voeg je de 2 rauwe eitjes toe en dek je het geheel af ( deksel of als de pan het toelaat even in de oven). 

Als het eiwit stolt werk je af met de rest van de kerstomaatjes en de basilicum. Dien onmiddellijk om en prik dan pas de eitjes op ( kids zijn hier DOL op)

Smakelijk eten en vooral geniet van het gezonde lekkere die je in zo korte tijd kon toveren. Magie - gezonde magie