Soep van geroosterde bloemkool - butternut
De herfst is echt wel in het land nu, niets leuker dan heerlijke gerechten maken en uren vertoeven in de keuken. Omgeven worden door heerlijke geuren en zoeken naar nieuwe recepten voor jullie.

Vandaag deel ik het recept van een nieuwe soep met jullie. Wat begon als gewoon geroosterde groenten kwam al snel een heerlijke soep met een zachte smaak.
Benodigdheden: 1/2 butternut, 6 roosjes bloemkool , 1 ui , 1.5 l groentenbouillon
Bereidingswijze: Was, schil ( butternut ) en versnij de bloemkool en butternut en leg deze op een ovenschotel die bedekt is met bakpapier, besprenkel met een weinig olijfolie en breng op smaak met zwarte peper. Rooster deze in de oven voor 30 min op 180° Celsius.

Fruit de ui en voeg hierna de geroosterde bloemkool en butternut bij. Stoof deze even aan en voeg daarna de groentenbouillon aan toe. Laat alles zacht koken en mix daarna tot een heerlijke fijne soep. Breng indien nodig nog op smaak met peper en zout.