Sorbetmaker van Silvercrest

14-07-2019

Gezonde tussendoortjes, het blijft als mama vaak zoeken naar alternatieven voor de ongezonde gekende tussendoortjes. Vaak zijn de kinderen wel zo slim dat ze snel het verschil kennen. HIer kan een ongezond iets ook wel eens maar het blijft de basis om gezond te eten met af en toe een ongezond. Zo maak je hen niet ' smakenvreemd' en iedereen weet dat heel veel ouders die beweren mijn kind eet geen snoep, suiker, .. niet altijd zo eerlijk zijn tegen andere mama's. Chapeau voor de mama's die het wel kunnen volhouden en er echt voor gaan... 

Toen ik dit toestel zag was ik meteen verkocht, gezonde ijsjes maken? Gezonde ijsjes met puur fruit? Zou het eindelijk gedaan zijn met ' verhitte blenders'. We gingen heel snel de test aan.

Na het lezen van de boekjes kon ik snel aan de slag. We hebben altijd ingevroren fruit zitten dus de kinderen konden kiezen welke mix ze graag hadden. De keuze was snel gemaakt voor mango - banaan en eerijk het was heerlijk! 

Iedere keer opnieuw mogen ze kiezen welke mix ze willen en  nog beter, ze kunnen het helemaal zelf doen. Na 1 keer tonen waren ze er helemaal gek van. 

Enige tip, ontdoor je fruit 15 min op voorhand en wissel af in het insteken anders heb je een gedeelte rood, gedeelte geel,.... 

Sommige kinderen vinden het wel wat zuur dan kan je kiezen voor een klein beetje honing of wat Griekse yoghurt.