Spaghetti pompoen (vegetarisch recept)

01-10-2018

Mijn papa heeft een grote mooie moestuin en probeert ieder jaar nieuwe dingen. Dit jaar heeft hij spaghetti pompoenen geplant en ze zijn super. Na wat zoeken en plannen heb ik een goed en makkelijk recept gemaakt en het is vegetarisch. Ideaal om deze maand oktober te starten en vooral vandaag is het wereld vegetarisme dag dus nog beter. 


Ingrediënten: 

Voor de pompoen:

1 spaghetti pompoen, 1 teentje look , 50 ml olijfolie of rijstolie - peper en zout - fijne kruiden 

Voor de saus: 

1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 courgette, 1/2 bakje champignon1 ui, 1 teentje look, 1 prei, 1 pikante peper, 6 tomaten ( of 1 brik passata) , peper en zout

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 180° Celsius, snij de pompoen in 2 en haal de zaadlijsten uit. Bij dit type pompoen is dit niet veel. Maak een mengsel van alle ingrediënten en smeer hiermee de 2 pompoen helften in. Wees royaal in het besmeren. Leg deze hierna op een bakplaat of vuurvaste schotel en leg ze omgekeerd. Breng ze daarna voor 50 min te in de oven. 

Tijdens dat de  pompoen aan het garen is ( heerlijke geur in de keuken) kan je de tijd nemen om je saus te maken. De samenstelling van de groenten kan je nog wisselen naar je eigen smaak of wat je op dit moment in huis hebt, ideaal toch? Ik mix mijn saus een beetje om zo de kids zoveel mogelijk groenten te laten eten maar ook om het leuke effect van de spaghetti pompoen nog beter te zien. 

Na de 50 min haal je de 2 pompoen helften uit de oven, draai je ze om. Geen paniek als je nog geen spaghetti sliertjes ziet ( zie je pas bij het echt versnijden van de pompoen). 

Vul deze met je saus en je kan dit afwerken met gemalen kaas of een krokante mengeling van nootjes als je veganistisch wil koken. 

Nog 5 min in de oven om alles goed warm te hebben - gratineren of gewoon voor het smelten van de kaas en klaar. Smakelijk met deze herfsttopper.