Spruitjes - witlof - boontjes in een superschotel

Drie groenten die moeilijk zijn aan tafel bij veel gezinnen. Die durven combineren in een schotel en dit op tafel schuiven. Wat denken jullie? Een missie voor mij en een geslaagde missie bij ons op tafel. Ik denk dat er heel veel nu uitkijken naar het recept. 

Benodigdheden ( voor 4 personen ) 

150 g spruitjes, 2 stronken witlof, 150 g boontjes, 200 g ham, 300 g pasta , 30 g boter,  40 g bloem, 4 dl melk, 250 g  ricotta , groentenbouillon, peper en zout 

Bereidingswijze 

Kook de pasta gaar, versnijd de ham in kleine blokjes. 

Stoof de spruitjes, witlof en boontjes gaar in een weinig vocht met groentenbouillon. Laat deze mooi sudderen en start ondertussen met de saus. 

Maak ondertussen de klassiek bechamelsaus, als vocht gebruik je 4 dl melk en 3 dl  pasta kookvocht. Laat even inkoken en laat hierin de ricotta smelten. Breng goed op smaak met peper en zout. 

Giet de pasta af, meng met de gestoofde groenten, ham  en werk af met de saus. Meng het geheel heel erg goed. 

Geniet van deze schotel vol heerlijke smaken.