Stamppot met heel veel groenten en kippengehakt balletjes

07-02-2019

Groenten eten het blijft voor heel veel kinderen een moeilijk punt. Meer dan 1 groente eten per maaltijd blijkt dan nog een moeilijker punt.  Dus daarom probeer ik altijd te verstoppen, leuke combinaties te maken en de kinderen in het kookproces te betrekken. Het werkt bij mij dus waarom niet eens proberen. 

Voor deze stamppot gebruik ik alles van de klassieke verborgen groentensaus ( zie eerder op de blog voor het recept) en maak ik nog kippenballetjes en stamppot. 

Benodigdheden: voor 4- 6 porties 

2 zoete aardappelen, 4 aardappelen zacht kokende ( type bintje ), kippengehakt, 1 eidooier; 1 ui, 1 wit van prei

Werkwijze :

Ik stoom de aardappel en zoete aardappel samen voor 5 minuten. Daarna maak ik hier een stoemp van, ik voeg geen melk - ei  toe. Ik breng op smaak met peper en zout. 

Voor de balletjes stoom ik de fijn ( hoe fijner , hoe meer succes ) gesneden prei. Ik werk het gehakt op met 1 eidooier, de gestoomde prei en de fijngesneden stukjes ui. De kinderen rollen naar hartelust balletjes en daarna bak ik deze in de Airfryer voor 10 min op 180 graden. 

Voor het dresseren was het het idee van de kids om een kasteel te maken met dikke muren ( de stoemp ) met in het kasteel alle lekkere groentjes ( de rode saus ) en op de muren van het kasteel staan de ridders te kijken( de balletjes ). Of het nu lag aan het kasteel of aan het feit dat zij dit hebben gemaakt weet ik niet maar dit was echt een topper. Het was genieten van het begin tot het einde en de bordjes waren leeg tot op de bodem.