Stoofpotje met varkenshaasje en tomaat

26-08-2020

Varkenshaasje kennen we allemaal van als we kind waren, de klassiekers op zondag met kroketjes en gestoofd witlof. Maar een varkenshaasje leent zich ook tot een stoofpotje, nooit geen droog vlees. Dit stoofpotje is ideaal voor een gezellig familiediner of een etentje onder vrienden, alles gegaard in 1 pot en zo heb je een propere rustige keuken en kan jij als gastvrouw genieten.

Benodigdheden: Voor 4 personen

1 varkenshaasje , 2 blikken cubetti ( ik koos voor de variant met look ) , 1 ui, 1/4 bloemkool, 3 wortelen, 5 aardappelen , boter, peper en zout, 1 el vleesbouillonpasta , enkele blaadjes basilicum als afwerking

Bereidingswijze: 

Reinig en versnijd alle groenten in kleinere stukken. Wortel in lange reepjes, bloemkool in kleinere roosjes en de ui in ringen. Was en schrob de aardappelen en versnijd in plakken van 1 cm dik, indien je niet veel tijd hebt kook je best de aardappelen halfgaar. Het varkenshaasje versnijd je best in dikke sneden van 2 - 3 cm.

Bak het vlees en de ui aan in de margarine , laat goed aankleuren aan alle zijden. Blus met de cubetti en de bouillon. Laat even sudderen en voeg de wortel toe. Nadat de wortel beetgaar is voeg je de bloemkool en aardappel toe. 

Nog even mooi alles laten sudderen en je kan genieten. Tijdens het sudderen kan je je keuken opruimen - tafel zetten maar ook gewoon genieten. Om de aardappelen zacht te krijgen ( indien je ze niet vooraf hebt halfgaar gekookt ) moet je wel enige tijd rekenen. Proef en breng op smaak. 

Werk af met een beetje peper van de molen en enkele blaadjes basilicum.


Dit gerecht is 3 dagen houdbaar in de koeling en kan je ook perfect invriezen voor een noodmaaltijd. Dus een handig gerecht om in grote hoeveelheid te maken.