Verschenen in de Libelle van 1 maart bij de gezinsklassiekers.
Supergroentenlasagne
Als je aan onze kindjes of iemand uit onze omgeving vraagt wat ze het liefste eten hier bij ons thuis dan antwoorden ze zeker, de lasagne van Katrijn of zeggen de kindjes de supergroentenlasagne. Het is mijn klassieker, blijver in ons gezin en een succesformule voor de kids en soms ook voor ons bezoek.
Waarom is deze lasagne ook een blijver, omdat ik de verstopte groentensaus ook gebruik voor zowel pizza ( zonder vlees bij), spaghetti bolognaise ( met vlees bij ) maar ook als saus bij gehaktballetjes of falafel. Ik vries deze saus in en heel vaak een redder in gezinsnood.
Ingrediƫnten
Verstopte groentensaus:
1 rode paprika, 1 gele paprika, 4 wortelen, 1 aubergine, 2 uien, 1 teentje look, 1 wit van de prei, 1 bakje champignons, 150 ml tomatenpassata , 1 courgette, 500 g kalfsgehakt, 2el olijfolie of rijstolie
Gekke groentensaus:
2 courgettes, 2 el olijfolie, 1 kl curry poeder, peper en zout, rijstmelk
Opbouw lasagne:
Volkoren of groene lasagnebladen, gemalen kaas
Bereiding
Maak je groentensaus zoals je anders je spaghettisaus maakt, laat zachtjes stoven en mix daarna ( ik mix altijd tot het net geen gladde saus is, zo zie je nog een beetje kleurtjes zitten en heeft de saus meer structuur )