Super aardappelen

25-11-2018

Dat je heel veel kan verstoppen in groentensaus - soep dat weet je natuurlijk al maar ook aardappelen zijn ideaal om heel veel groenten in te verstoppen en vooral het geheel kleuriger te maken.

Benodigdheden: ( voor gezin van 4 personen meer dan voldoende)

4 grote aardappelen

1 pastinaak

2 wortelen

1/4 butternut pompoen

1 rode paprika

Bereidingswijze

Nu  het  herfst is denk ik aan de typische groenten van nu.  Ik gebruik graag groenten van het seizoen. 

Dus maak ik een gepimpte versie van de klassieke puree. Ik maak eerst mijn puree maar start hier al met een  toevoeging van groenten. Ik kies voor de helft aardappelen en de andere helft pastinaak. Die kook ik gaar in een ruime hoeveelheid water tot deze zacht zijn. Ondertussen stoom ik pompoen - wortel - rode paprika. Als de pastinaak -aardappel zacht is giet ik deze af en stamp ik deze fijn daarna voeg ik de gestoomde groenten toe en pureer ik nog even. Zo bekom je toch nog zichtbaar verschillende soorten groenten maar is de smaak meer 1 geheel ( voor onze kritische eters is dit misschien wel de truc).

Daarna werk ik dit af met peper en zout of een beetje curry en dien ik dit op met een gebakken stukje verse vis. Heerlijkheid in een korte tijd en vooral heel erg gezond. Wat wil je meer voor je gezin. 

Al die leuke kleurtjes samen mama zo leuk.... Het visje zwemt in de kleurtjes