Sushi rol van brood op een stokje

04-09-2020

September is terug van start en daar is ook vaak de vraag bij. Wat kunnen we nu in onze boterhamdoos steken? Velen vervallen snel van de hippe soms te fancy dozen naar snelle 'ongezondere' leuke dingen in de doos maar misschien is dit wel DE tip om gezond - snel leuk een boterhamdoos te maken. 

Benodigdheden voor de sushibrood rolletjes 

4 sneden bruin brood, 1 potje St Môret , honing , komkommer, sate prikkers en kerstomaatjes

Bereidingswijze 

Snijd de korstjes van het brood ( die bak ik als extra voor bij de soep, win win en geen eten weggooien zo ), besmeer het brood royaal met de kaas van St Môret en druppel enkele druppeltjes honing over dit geheel ( dit moet niet maar vinden de kids super lekker ), daarna ga je met een dunschiller sneetjes van de komkommer snijden en deze mooi over de kaas en honing schikken. Rol nu voorzichtig het broodje op en versnijd in dikkere plakken van de rol ( 1,5 cm - 2 cm). 

Prik deze voorzichtig op de prikker en wissel af met een kerstomaatje of andere soort groente. 

Wedden dat je kids meer dan blij zullen zijn met deze lunchbox ? Wedden dat sushibroodrolletjes vanaf nu meer dan eens in je gedachten zullen komen als je denkt : " wat geef ik hen vandaag eens mee?". 

Je kan dit recept ook aanpassen en nog extra ham in het rolletje steken of gerookte zalm, ook een fijn omeletten hiertussen kan zeker scoren bij de kids. 

Voorzie de doos nog van wat groentjes - fruit en je kids hebben een gezonde gevarieerde lunch op middag. 

Meer infö over dit kaasje kan je vinden via deze link 

https://www.ilovecheese.be/nl/kaas/st-moret-mousse-natuur-140g/