Thaïs kalkoen stoofpotje

17-03-2019

Wie denkt aan Aziatisch eten denkt aan zalige geuren en de pikant - zachte smaak. Wij zijn ultieme fan van deze keuken en geven dit ook mee aan onze kinderen.  Wij maken het geheel niet zo pikant en werken dan onze portie af met extra kruiden en specerijen. 

Ingrediënten ( voor 4 personen) 

400 g kalkoenfilet , 4 wortelen, 1 rode paprika, 1 gele paprika 1 rode ui, 1/4 bloemkool, 100 g fijne boontjes, 4 cm gember , koriander ( afwerking ) , 1 blik kokosmelk, 1 kl umami pasta, 1 kl rode currypasta, peper en zout en sriracha ( enkel voor ouders ) 

Bereidingswijze

Reinig en versnijd alle groenten, stoof de rode ui en de gember aan in een hete olie en voeg hierna de versneden kalkoen en rode currypasta toe. Wanneer de kalkoen gebakken is haal je deze even uit de pan - wokpan en wok je de groentjes, let op bloemkool als laatste bijvoegen. Blus daarna dit geheel met de kokosmelk en verlaag het vuur onmiddellijk, laat rustig sudderen en voeg de umami pasta toe ( of kies je voor groentebouillon) . Voeg 20 min voor opdienen de gebakken kalkoen toe aan het geheel en breng op smaak met kruiden naar eigen wens. Sriracha beperken tot niet als de kinderen mee willen eten van dit gerecht. 

Serveer met rijst - noedels en blaadjes koriander. 

Smakelijk en geniet van dit heerlijke gerecht.