Tips om een leuke dag te hebben in huis

02-04-2020

Dat het een speciale tijd is , daar moet ik niemand van spreken. Dat het als mama soms hevig druk is om de ballen omhoog en draaiende te houden moet ik jullie ook niet vertellen. Maar met een juiste balans denk ik dat we allemaal wel er raken met ons gezin. Het moet niet allemaal zo perfect zijn zoals we willen in deze tijd, het mag eens minder naar ons gedacht ok zijn. Het mag en het kan en waarom niet. 

Ik ervaar iedere dag opnieuw het zoeken naar evenwicht, het balanceren op de koord tussen werk - huishouden - kids en jezelf. Jezelf extra tijd geven is voor mij zo minimaal als het ooit was. Maar je kan niet alles willen he, die 4 minuten onder de douche zijn goud waard voor mij, of het alleen naar de brievenbus gaan ( hier is dit dus 3 minuten weg - legen en weer en geloof me ik kan traag stappen ze ) of de kippen eten gaan geven, allemaal kleine momenten dat ik ontsnap maar ook extra geniet. 

Ik probeer zoveel als mogelijk ook samen met de kids iets van beweging te doen, Madeleine is gek van Yoga en pilates ( op haar eigen super wijze ) dus kijken wij iedere dag naar 2 kanalen die ons live  les geven op een training op maat. 


Ons favo bewegingskanaal :

Planttribe : een jonge top onderneemster uit Brugge ( na dit alles ga ik dus ook een workshop bij haar boeken want wauw koken kan ze ook super ) 

https://www.youtube.com/watch?v=2qAhORjvbKE

Personal trainer Sam: Pilates - work out enzo  . De kids zijn hier helemaal dol op want is het hun turnjuf niet die deze les geeft.  Dus Juf Benedict je hebt alvast 2 grote fans bij. 

https://www.youtube.com/watch?v=6aPsqYP5Htk 


Onze favoriete zoete foodblog inspiratie 

Dat ik graag kook, dat moet ik jullie helemaal niet vertellen. Maar heel vaak en zeker voor desserts moet ik zelf wel eens op zoek naar leuke recepten bij anderen. Ik kreeg in mijn opleiding zeker de basis voor alle klassieke desserts maar verfijning is meer dan welkom. Dus ga ik makkelijk op zoek bij anderen 

Hierbij deel ik enkele van mijn favoriete bakkers en baksters :) 

Cookameal : Amelia deelt de heerlijkste gerechten en voor de foto's alleen al kijk je zeker eens , geloof me cookameal vergeet je niet snel meer. 

https://www.cookameal.be/


Koken op hoge hakken : Stephanie kookt heerlijk - altijd verrassende recepten en gewoon een lieveke ten top 

https://www.kokenophakken.be/


Hap en Tap: Myriam is voor mij de mama onder de bloggers, een dame pur sang, eeuwige fan van Club Brugge maar vooral een top talent in de keuken. Weet altijd meer tips dan je denkt en wat zou ik graag alles proeven die je maakt. 

https://www.hap-en-tap.be/


Roeckiesworld: De bakker der bakkers, een schooldirecteur naar me hart en vooral heerlijke dessert keuken waar je dus echt wel instant honger van krijgt dag na dag na .... De befaamde appelpannenkoekjes zijn trouwens van hem ;) 

https://www.roeckiesworld.be/

Er zijn nog heel heel heel veel mensen waarbij ik inspiratie haal en wie weet vul ik dit nog aan maar deze toppers zijn top voor desserts die ik maak. 


Ons favoriete kids entertainment 

Naast buiten spelen , koken, samen sporten hebben de kids hier nog heel veel uren over per dag. Dus die vullen we graag zo leuk maar vooral nuttig mogelijk in. Als er 1 iemand is die ik kan aanbevelen dan is het  deze TOPmama wel . 

Unicorns & fairytales

Een verhaal die klopt, iedere dag heel veel , heel veel tips. Knutselen - schoolse opdrachten ( want deze mama is een leerkracht ) - muzikale opdrachten, ... geloof me als je niet weet wat te doen gewoon eens de stories checken en op slag heb je inspiratie, heel veel inspiratie.

https://www.unicornsandfairytales.be/ 


Wij hebben ook veel aan de app Fundels nu, hier kan je gratis boeken downloaden ( van de bib ) en kunnen de kids hierna opdrachten doen rond dit boek. Het boek leest men als het ware voor met de prenten dus je moet als mama even niet zelf lezen.