Toast van zoete aardappel - geitenkaas en honing van Meli

02-06-2019

Wie aan een toast denkt,  denkt automatisch aan een croque monsieur en al zijn variaties. Bij ons thuis proberen we alle soorten toasts uit, je kan het soms zo gek niet bedenken of wij proberen het eens.

Deze toast is een variatie van alles wat ik lekker vind samen. 

Ik denk eens je deze geproefd hebt zal je hem nooit meer vergeten, geloof me! 

Benodigdheden: 

1 grote zoete aardappel, honing van de Meli, 1 zoete appel, 1 rolletje geitenkaas , oregano, sprouts, peper en zout, sushi-azijn, olijfolie , cressonette als afwerking 

Bereidingswijze:

Snijd de zoete aardappel in dikke plakken en schil, leg deze op bakpapier en wrijf in met olijfolie. Bestrooi met peper - oregano en plaats voor 35 minuten in een oven van 180°C. 

Versnijd ondertussen de appel in fijne plakjes ( met de schil eraan heb je het mooie kleur van de appel erbij) en besprenkel deze met een klein beetje sushi-azijn. 

Snijd de sneetjes geitenkaas en leg alles klaar om te gaan dresseren. 

Neem de plak gebakken zoete aardappel ( bestrooi nog met een klein beetje zout) schik hierop de appel gemarineerd in sushi-azijn, leg hierop de stukjes geitenkaas en werk royaal af met honing. Als afwerking kan je kiezen voor sprouts, cressonete.. dien dit zo onmiddellijk op. 

Geniet van de zomer op je bord en een waaier aan zoete gezonde smaken. 

Deze bio-honing van Meli in spuitfles is ideaal om voor  je salade - dessertje te gebruiken, handig en vooral heel weinig geknoei. 

Tip psst meng eens 1 potje griekse yoghurt natuur met 1 el honing , meng mooi en gebruik dit bij je fruitsalade of taart en je zal meer dan genieten.