Too good to go pasta schotel

16-01-2022

#wastewarrior zo kan ik mezelf omschrijven. 
In een winkel ben ik altijd vol oog voor de dingen met een kortingsticker , omdat deze altijd nog goed zijn. Soms eens een echte financiële meevaller zijn maar ook echt een uitdaging eens brengen. Zo heb ik toch al een paar keer met verrassende ingrediënten iets super lekker gemaakt... die ik anders misschien nooit zou kopen. 

Maar een echt #verrassingspakket dat is wel too good to go, je bestelt een pakketje via de app van To good to go, je kiest zelf in welke regio en dan kan je aan de slag. Zoeken naar pakketjes die beschikbaar zijn, kijken of je binnen de voorgestelde periode kan afhalen maar ook eens nieuwe dingen leren kennen. Heel veel gekende supermarkten doen hier aan mee, maar ook hotels, kleine kruideniers, de slager in de buurt of een restaurant. Vaak leer je nieuwe adresjes kennen en kan je alleen maar ' vol verwachting uitkijken ' naar wat er in je pakket zal zitten.... 

Wij gaan vaak voor de kleinere winkels maar ook wel eens een leverancier van leuke producten kopen wij eens een pakketje bij. Het is alvast heel vaak dat je echt waar voor je geld hebt maar ook leren kennen van nieuwe ingrediënten..

Ik haalde dus een pakket bij de hoevewinkel als bij de supermarkt. 

Het was een pakket vol dessertje , heerlijk ijs - platte kaas en in de supermarkt kreeg ik groenten - drankjes en ook spekblokjes en daar kwam mijn gerecht in mijn hoofd. Met de vaste keukenvoorraad van pasta ging ik aan de slag om een heerlijke schotel te maken. 

Benodigdheden

platte kaas 250 ml , pasta ( naar eigen wens ), 2 stalen prei, 15 kerstomaatjes , peterselie ( of ander leuk groen als afwerking ), peper , 200 g gerookt spek ( dit moet niet maar maakt het super lekker ), vetstof

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar en ondertussen versnijd je de prei in ringen, en de tomaatjes halveren. 

Stoof de prei gaar op een matig vuur met een weinig vetstof. Hierbij kan je daarna de spekjes bakken.  Laat even kort sudderen. Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookvocht ( kan handig zijn als de saus te dik is ) . 

Voeg nu de beetje per beetje de platte kaas bij de groenten en meng steeds goed, blijft het te dik voeg dan 1 el van het pasta kookwater toe. Voeg als laatste de tomaatjes - pasta en peterselie toe en breng extra op smaak met peper. Kies je om de spekjes niet erbij te bakken dan voeg je best ook zout aan het gerecht toe. 

Dien op en geniet van deze too good to go schotel. Betaalbaar koken met verrassende ingrediënten en vooral eten redden van de vuilnisbak..... Dit voelt goed! 


Dit gerecht is een samenwerking met too good to go maar in alle eerlijkheid ik ben een echte #toogoodtogoodfan