Torentjes vol smaak
Een lekkere vegetarische schotel daar hadden we zin in en zijn we ook in geslaagd denk ik.

We hebben torentjes gemaakt van groenten en mozzarella in een groentensausje met een heerlijke korstje. Benieuwd naar het recept?
Benodigdheden : ( voor 4 personen)
2 zoete aardappelen , 1 wit van prei ( groene stuk gaat in de soep ) , 1 bol mozzarella , 1 bolcourgette , 2 wortelen , enkele kerstomaatjes, elvea tomatenblokjes, groentebouillon, basilicum, peper en zout
Voor de krokante afwerking :
50 g oude kaas ,50 g hazelnoten, een beetje oregano
Bereidingswijze:
Reinig en versnijd alle groenten, ( zoete aardappel , courgette in schijven) Stoom de zoete aardappel voor 2 min ( anders zal hij in de oven niet zacht worden ) . Stoof ondertussen de prei en de wortel samen met een lepeltje groentebouillon ( hemelse smaken zo ) en als de groenten zacht zijn voeg je de tomatenblokjes toe en laat je dit even sudderen.
Doe in een hakkertje de noten, oregano samen met de kaas en hak tot en fijne kruimel

Giet in de ovenschotel de saus, schik onderaan de courgette, leg hierboven zoete aardappel, hierna mozzarella en enkele blaadjes basilicum. Hierna terug courgette en zoete aardappel. Prik voor de stevigheid en stabiliteit van het torentje een prikker in en prik op de prikker een kerstomaatje.

Overgiet dit alles met het notenmengsel en zet in de oven voor 30 min op 180°C.
Geniet van de zachte smaken van het torentje met het krokante van de noot en de heerlijke smaak van de kaas.