Vegetarisch hapje met Bonduelle

09-11-2018

Gezonde hapjes, het klinkt vaak onmogelijk. Maar met dit recept scoor je zeker bij iedereen thuis. Het is eenvoudig, snel klaar en gewoon heerlijk - puur - vegetarisch en eens iets anders. 

Wij letten bewust op onze opname van vlees ( wij eten minstens 2 dagen geen vlees per week ) dus ik heb ook een heel gamma aan hapjes die vegetarisch zijn. Dit is er een voorbeeldje van maar je kan er ook zelf voor kiezen om er snel vlees aan toe te voegen . 

Vervangproduct eiwitbron

Het is een leuk gerecht omdat het 3 verschillende soorten peulvruchten bevat. Veel mensen halen automatisch hun neus op als ze het woord peulvruchten horen maar in dit gerecht vormen ze een mooi - zacht geheel. Meer dan het proberen waard dus. 

Ingredi├źnten 

- 1 klein blikje Bonduelle kikkererwten

- 1 klein blikje Bonduelle rode kidneybonen

- 1 klein blikje zwarte bonen van Bonduelle

- 1 paprika ( kleur kies jezelf ) 

- 6 kleine trostomaten

- 1/4 courgette 

- 1/2 zoete aardappel

- olijfolie

- peper, zout en 1/2 kl chilipoeder

Bereidingswijze

Reinig en snij alle groenten fijn en breng alles samen met de 3 soorten peulvruchten in een vuurvaste schotel, overgiet met een beetje olijfolie en de kruiden. Gaar dit in een oven van 180┬░C, gedurende 30 min en roer heel regelmatig op. 

Dien dit warm op met crackers - driehoek rijstwafels ( heerlijke combinatie dit)

Geniet van dit gezond hapje.