Vegetarische groenterolletjes met Elvea

07-03-2021

Groenterolletjes in tomatensaus

Heerlijke rolletjes vol super smaken , iedereen zijn favoriet aan tafel en dankbaar om op voorhand te maken. De heerlijke rode saus maakt het ieder zijn favoriet enzo scoor je nog makkelijker dan gedacht. De Cubetti heeft die heerlijke gezonde tomaten smaak waar kids zot op zijn. 

Geloof me deze komt meer dan 1 keer op jullie tafel. 

Benodigdheden 
1 wit van prei, 1 wortel, 1 courgette , 1 bakje champignons, 200 g ricotta , 1 el groentebouillon, verse kruiden ( ik koos voor 3 takjes basilicum en 3 takjes peterselie) 


Voor de rode saus: 1 blik cubetti Elvea met groenten - 1 ui - 1 teentje look - rest van de prei - wortel en courgette 


Bereiding
Reinig en versnijd alle groenten, snijd in lange fijne repen met dunschiller. Stoom de wortel - prei 2 min ( of kook even )
Versnijd de rest van de prei, courgette, wortel samen met de ui heel fijn en stoof aan in een weinig olie. Als deze gestoofd zijn dan voeg je de cubetti erbij en laat je dit geheel verder garen.
Ondertussen stoof je de fijngesneden champignons in een weinig olie tot ze goed kleur hebben en werk je af met 200 g ricotta, 1 el groentebouillon en de verse groene kruiden , meng alles goed .
Daarna leg je op een plank telkens een plakje prei - daar op wortel en daarna courgette. Besmeer daarna de plakjes met je mengsel van champignon. Rol deze op en zet eventueel vast met een prikker.
Mix de rode saus tot een fijn mengsel en schep in de ovenschotel. Schik hierboven de rolletjes en plaats in de oven voor 30 min 180°C. Je kan dit afwerken met basilicum - parmezaanse kaas. 

Serveer en geniet van deze heerlijke vegetarische schotel met heel veel smaken.