Vegetarische laagsjesschotel met geitenkaas

28-04-2020

Ovenschotels zijn een redding als er even weinig tijd is, of als je aan een nette  tafel wil gaan met een al perfecte keuken. Hier komen ze heel vaak op tafel want het is ook de kans om heel heel veel in te verstoppen. 

Deze schotel is echt mijn ding, goede gezonde smaken, pure ingrediënten 

Benodigdheden

1 courgette , 1 aubergine, 1 teentje look, 1 zoete aardappel groot , 1 tomaat, 200 ml passata, 50 g zachte geitenkaas ( in potje ), peper & zout, oregano, basilicum , 50 g hazelnoten

Bereidingswijze:

Reinig en versnijd de groenten in plakken, je kan hiervoor een mandoline gebruiken maar let heel goed op voor de vingers ( zoete aardappel is echt niet easy ). 

Ondertussen fruit  je op een laag vuurtje de look daarna  voeg je de passata toe samen met 1 glaasje water, 1 el bouillon ( vege ). Als dit bijna kookt voeg je de geitenkaas toe en haal je het van het vuur. Laat de kaas rustig smelten met het geheel. ( indien geen fan van geitenkaas kan je ook ricotta gebruiken ). Breng goed op smaak met peper, zout en oregano. 

Daarna ga je bouwen onderaan de rode saus, daarboven de zoete aardappel, dan courgette, tomaat. Hierboven de aubergine en terug een mooie laag saus. Terug zoete aardappel, courgette en aubergine en terug een laagje saus. Als laatste leg je de zoete aardappel en tomaat, overgiet je met saus. 

Als korstje gaan we voor gehakte hazelnoten ( kan je heel kort in een blender malen tot kruimels ),  zo vormen deze mee een gezondere korst op de schotel maar zorgen ze ook voor bite. Je kan ook nog extra kruiden met peper en zout en basilicum als afwerking gebruiken.

Zet deze schotel voor 40 min in een oven van 160 graden ( controleer zeker of de zoete aardappel gaar is ) , indien het bovenaan te snel kleurt kan je het afdekken met aluminiumfolie zodat het niet uitdroogt ). 

Smakelijk met deze heerlijke topper .....