Vegetarische opgevulde courgette met veel verborgen groenten ( glutenvrij)

12-05-2019

Gezond en kinderen zijn vaak een uitdaging. Ovenschotels en succes bij de kinderen is meestal een winnende combinatie. Dus waarom geen gezonde ovenschotel? 

Benodigdheden: ( voor 4 personen) 

2 courgettes, 1/2 bloemkool, 10 kerstomaatjes, 2 takken selder , 1/2 wit van prei, 1/2 ui, 1 teentje look, 2 wortelen, 1/2 pastinaak,  1 rode paprika, 1 gele paprika, tomatenpassata of verse tomaten., 1 rolletje geitenkaas. 

Bereidingswijze: 

Reinig en versnijd alle groenten. Maak met de wortel, gele en rode paprika, look en ui een verborgen groentesausje ( zie eerder recept op de blog ;) ), gebruik hiervoor ook de passata . Je kan eventueel een beetje wortel en paprika houden om zo de vulling meer kleur te geven. 

Snijd de prei, selder en pastinaak heel fijn. Je kan deze kort stomen maar dit  is niet echt nodig. Blend of mix de bloemkool zo fijn dat hij lijkt op rijst ( en de kids het ook niet opmerken) . Halveer de courgette en haal de kern uit met een lepel ( deze kern kan je makkelijk gebruiken voor in de soep ). 

Leg nu de courgette in een ovenschotel, en vul op met selder, prei, gehalveerde kerstomaatjes en de geitenkaas. Je kan het ook nog afwerken met nootjes die zorgen voor de bite in het gerecht en een gezond korstje. Afwerken doe je met verse peper en oregano en zo geef je nog dat beetje meer pit aan het gerecht. 

Giet onder de courgette de verborgen tomatensaus en plaats deze in de oven van 180°C voor 30 min. Dien op met pasta, rijst of gewoon zo. Niemand zal merken hoeveel groenten er aanwezig zijn in dit recept. 

Geniet van deze gezonde verborgen groenteschotel. 

Voor dit gerecht gebruikte ik de kruiden van Santa Maria, eerlijke kruiden die heel veel smaak geven. Ze zijn uitzonderlijk door hun goeie kwaliteit maar ook de zorg bij selectie en verwerking. Unieke smaken voor unieke gerechten. Kijk zeker eens op hun site voor meer informatie 

https://www.santamariaworld.com/nl-be/producten/ 

Kijk snel op mijn pagina op instagram en doe mee aan de wedstrijd en wie weet win jij wel 1 van de 5 pakketjes met 4 kruiden in. Wedstrijd loopt tot 17 mei.