Vegetarische ovenschotel met een Couscous pakket

01-12-2018

Ik ben iemand die graag dingen zoekt, probeert of aan iets me eigen twist heeft.  Ik koop al een tijdje de pakketen van Lidl maar nu dacht ik ik maak eens met dit pakket iets anders. 


Wat zit er in het pakket 

courgette, ui, look, paprika , aubergine , couscous, kruidenpasta, gedroogde vruchten

Wat heb ik zelf nog toegevoegd aan dit pakket

1/2 butternut

100 g nootjes


Bereidingswijze

Laat de couscous wellen in een 250 ml warm water. Reinig en versnijd alle groenten. Stoom de butternut zacht ( 6 minuten) en schik deze op de bodem van de ovenschotel. Stoof de ui, look, courgette, aubergine en paprika aan in een weinig olie. 

Na het stoven van de groenten doe je  1 glas water bij en laat je dit even sudderen op een laag vuurtje. Hak ondertussen de nootjes fijn en breng de couscous bovenop de butternut.  Werk de gestoofde groentjes af met het zakje kruidenpasta en laat nog even verder garen. Giet de gedroogde vruchten op de couscous en werk hierna af met de groentjes. Je kan het sap van de groentjes nog eens gebruiken om dit geheel te overgieten. Werk daarna af met de nootjes, dit is dan de korst. Geen paneermeel of kaas in de schotel maar het gezonde van nootjes. Zo heb je toch enige bite en extra smaak bij het gerecht. 

Je gaart deze schotel nog een 20 min na in de oven en klaar is het geheel, genieten van pure smaken. Indien je toch nog een eiwitbron extra wil kan je dit perfect opdienen met een mooi stukje gebakken vis. 

Geniet van dit gerecht! 

Het kan ook perfect op voorhand gemaakt worden en je zo de avond of middag zelf veel tijd besparen.