Vegetarische pasta ovenschotel

23-01-2020

Kinderen en vegetarisch zijn vaak geen makkelijke combinatie als je niet kiest voor de voorgegaarde vegetarische producten. Kinderen en heel veel groenten zijn ook vaak al en moeilijke factor, wat wil ik dan bewijzen met dit gerecht? Vegetarisch - 7 groenten - volkoren pasta. Ik wil hiermee aantonen dat gezond vegetarisch  ook lekker is. Geloof me. 

Benodigdheden:

200 g volkoren pasta, 1 rode paprika - 1 wit van prei ( groen ideaal voor in de soep ), 3 takken selder, 2 tomaten , 1 courgette, 1 handvol spinazie, 2 handjes vol rucola , 10 blaadjes basilicum, 50 g gepelde zonnebloempitten, 1,5 dl olijfolie, peper en zout, groentebouillon , 1 bol mozzarella 


Bereidingswijze :

Reinig en versnijd alle groenten in de gewenste vorm, als je voor kids kookt best niet te groot want dan gaan de ogen te veel zien vaak. 

Kook ondertussen de pasta beetgaar. Stoof de paprika, prei, selder en courgette aan in olijfolie en breng op smaak met de groentebouillon ( werkt als truc bij kinderen). Maak ondertussen de pesto van olijfolie, spinazie , rucola en zonnebloempitten. Breng de pesto goed op smaak met peper en zout en indien je dit wenst kan je zeker ook parmezaanse kaas en of look aan toevoegen. 

Giet de pasta af,  giet deze erna in de ovenschotel, meng de gestoofde groentjes onder de pasta. Overgiet met de pesto en meng heel goed door elkaar. Werk de schotel af met schijfjes tomaat en mozzarella en plaats voor 20 min in een oven van 160°C. Indien je het direct wil consumeren en alles is warm kan je dit ook even op het vuur allemaal warmen, enkel de mozzarella zal dan niet gesmolten zijn zoals in de oven. 

Smakelijk, Geniet , je kan deze schotel 3-4 dagen op voorhand maken, dus ideaal in een drukke week! 

Waarom ik gepelde zonnebloempitten kies in plaats van pijnboompitten? 

Omdat ik echt wel economisch kook, pijnboompitten zijn echt wel een aanslag op je budget . Als je kiest voor deze is het niet veel goedkoper maar je krijgt er bovenop een leuke bite bij die echt wel lekker is. 

Een kleine tip voor jullie maar geloof me, je moet het echt eens proberen.