Vegetarische pastaschotel WP

09-01-2020

Een avond met niet veel tijd door vergaderingen - events of door zwemles van de kids. .Iedereen kent dit zeker en een gezonde maaltijd dan op tafel toveren is magie. Deze keer dus geen diepvriespizza of kant en klaar nee een gezonde ovenschotel. 

Deze ovenschotel is een deel van mijn weekplanning, omdat je dit gerecht op voorhand kan maken maar ook de saus voor nog 2 andere bereidingen kan gebruiken mits een kleine aanpassing. Als mama klinkt dit in de oren , klinkt dit bijna als te zalig maar het is ook wel leuk zo koken.  Je kan deze schotel ook perfect invriezen maar dit is toch wel 3-4 dagen houdbaar. Voor mijn opgemaakte menuplanning kan dit dus perfect. 

Benodigdheden 

De verborgen groentensaus ( zie lasagne ), volkoren of spelt pasta , 1 bolletje mozarella, 150 g ricotta , enkele blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar ( gaat nog in de oven en anders verliest deze zijn structuur), giet de pasta af en giet dit in een vuurvaste schotel. Meng hieronder royaal de verborgen groentensaus ( want doordat je het op voorhand maakt alsook de tijd in de oven , heb je al minder saus over) . Het afwerken met mozarella, ricotta en basilicum is voor de avond zelf. Goed gerekend minder dan 1 minuut werken. 

Bak de ovenschotel af gedurende 35 minuten op 180 graden, ondertussen kan je soep maken - kids in bad of gewoon genieten van even rust. 

Smakelijk!