Vegetarische spicottarolletjes

13-11-2019

Spicottarolletjes, de naam doet misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen. Ik vroeg jullie hulp om een naam te vinden voor deze vege topper en deze vond ik naast alle super voorstellen echt mooi klinken. Dus hier komt het recept voor de Spicottarolletjes.


Benodigdheden:

rolletjes : 1/2 butternut , 1 zoete peer, 100 g spinazie, 1 bakje champignons, 1 potje ricotta, 

groentesaus : paprika ( gegrild ) , 1 wortel, 1 takje selder , 1 courgette, 2 teentjes look, 1 grote ui, passata 200 ml, groentebouillon , peper en zout 

Gril de paprika's als je extra smaak wil krijgen in je groentesaus, maak daarna een klassieke spaghettisaus met alle ingrediënten, laat sudderen. 

Schil daarna met een Japans groentemes of een dunschiller fijne stroken van de bitternut en peer ( het moet lijken op lasagnebladen) .


 Stoof daarna de champignons met de spinazie in een pan en voeg na het stoven de ricotta en kruiden toe. Meng goed tot een mooi geheel. Smeer in een dunne laag het mengsel over de bitternut en rol op, snijd de rolletjes in 2 en plaats ze mooi rechtop in de ovenschotel. Overgiet de schotel met de rode saus en plaats in de oven voor 40 min op 180° C. Je kan deze ovenschotel nog afwerken met parmezaan of andere kaas als extra. 

Geniet van deze heerlijke ovenschotel.