Vispannetje met heel veel groenten en zelf 1 soort fruit

15-02-2020

Vis en kinderen blijft vaak een uitdaging. Het combineren met groenten is vaak nog meer lef hebben maar het combineren met smaken waar ze dol op zijn maakt het dan weer een kanshebber. Dus ik probeerde het, twijfelde maar moest de twijfel snel laten vallen. Deze is heerlijk. 

Benodigdheden:

stukjes vis( je kiest hierin volledig zelf : wij kozen voor kabeljauw - zalm - scampi ), 1 wit van prei ( groen gedeeltje gaat in de soep ), 150 g bloemkool, 1 rode appel , 150g knolselder, currypoeder, p&z, aardappelen ( kleintjes maken het leuker met de schil er nog aan ) , 100 melk , 100 ml groentebouillon

Bereidingswijze: 

Stoom de vis - aardappel - prei - bloemkool - knolselder. Bloemkool en knolselder meng je niet met de rest. Je kan dit ook allemaal pocheren of lichtjes koken. Dit gaat perfect. 

In de ovenschotel schik je de vis - aardappelen - prei. 

Ondertussen mix je de bloemkool - knolselder en maak je hiermee een sausje. Voeg 100 ml melk toe ( of een plantaardige variant ) en ook 100 ml groentebouillon ( kan je zelf maken 100 ml water op 1 kl bouillon ) , mix dit tot een glad geheel en breng op smaak met peper - zout - curry. Indien dit nog te lopend is kan je deze kort even laten inkoken op het vuur maar het verwarmen in de oven zal hier ook zeker een gunstige factor in zijn. 

Giet deze gladde saus over de vis - aardappelen en prei. Werk af met stukjes appel - verse kruiden en wat peper. Zet deze schotel voor 30 min in een oven van 180 ° C. 

Geniet ervan, varieer met de groenten - vis en scoor bij iedereen.