Volkorenpannenkoeken met een geheim smaakje

16-09-2018

Deze zomer zijn wij echte crêpe Bretonne gaan eten. Wat waren dit heerlijke pannenkoeken. Ik wou en zou deze namaken thuis. Het was vooral daar heel veel proeven ( ik at 2 grote porties puur zonder iets bij) en thuis goed bedenken hoe ik kon verkrijgen. Ik wou toch nog een iets gezondere versie maken en ik ga eerlijk zijn ze smaken heerlijk!

Ingrediënten: 

250 g volkorenmeel ( of speltmeel of Teffmeel of boekweitmeel), 1/2 l plantaardige melk , 2 eieren en snuifje zout. 

Je maakt je beslag zoals je altijd zou doen en het bakken kan je kiezen tussen margarine - olie of als je er volledig voor gaat echte boter. 

Wat is nu mijn speciale ingrediënt? Ik gebruik vaniledrink in plaats ongezoete drink. Die toets vanille maakt ze zo speciaal lekker zoet en zo moet je geen suiker extra bijdoen ( want wat je er bijdoet aan suiker is veel meer dan dat er aanwezig is in deze versie )  maar ook de geur in huis is nog beter of bij klassieke pannenkoeken. 

Mijn ultieme tip voor de lekkerste pannenkoek!

Heel veel succes met deze topper en geniet!