Winterse havermout zonder toegevoegde suikers ( lactose vrij)

25-11-2018

Ontbijten in de winter is nog heerlijker als het warm is, nu hebben wij in de winter een winterse favoriet. 


Wij zijn allemaal heel erg fan van havermout, we eten dit zomer winter en variëren hier naar hartenlust in. 

Benodigdheden:

  • 200 m plantaardige melk
  • 50 g havermout ( 5 lepels ongeveer)
  • 1 zoete appel
  • 1/2 kl kaneel

Bereiding:

Zet de melk en de havermout in een omgespoelde steelpan (voorkomt aankleven) op een gematigd vuur. Roer regelmatig het geheel.

Schil ondertussen de appel en snij in kleine stukjes. Wanneer de havermout bijna gaar is ( even proeven met een lepel, meestal na 12 minuten) voeg je de stukjes appel toe. Zo gaart de appel en heeft het het geheel een mooie samenhang. 

Werk af met de kaneel en geniet van dit verwarmende ontbijt. 

Je kan het nog "pimpen" met noten, zaden, gepofte granen of vers fruit.