Wortel - gember - pompoensoep

13-11-2018

Soep is een vast deel van ons gezin, bijna iedere middag en avond drinken de kids en wij soep. Het is een gewoonte dat is zeker. Door steeds nieuwe recepten te maken komt er geen sleur hierop maar kan soep wel saai zijn? 

Dit recept is echt perfect voor de koude korte dagen maar is hier bij ons zo een topper dat deze heel veel op het menu staat.  Heel eenvoudig en super lekker. Velen zijn bang om de gember te overheersend te vinden maar dit geeft deze soep net gewoon dat tikkeltje meer. 

Ingrediënten ( voor 2 l soep ) 

- 1/2 butternut

- 4 wortelen

- 2 cm gember ( je mag gerust meer gebruiken ) 

- 1 ui

- fond of bouillonblokje

Bereidingswijze 

Reinig, schil en versnijd de groenten in de grove stukken. Stoof de ui en de gember eerst en voeg daarna pompoen en wortel toe. Stoof deze groenten zacht en blus daarna met ongeveer 2 l water en 2 bouillonblokjes groenten of 250 ml fond en 1.5 l water. Je kiest dit zelf. Wil je de soep extra smaakvol maken, denk aan de soep voor de feestdagen dan is fond echt wel meer dan een meerwaarde voor je soep. 

Laat alles zacht koken en mix daarna tot een fijne soep. Breng op smaak met peper en zout, curry kan ook bij dit recept wonderen doen. 

Tip: laat de soep na het mixen nog eens doorkoken zo voorkom je dat de soep snel zuur komt. 

Smakelijk en geniet van deze verwarmende soep.