Wrap taartjes

10-05-2018

Wraps kan je alleen maar rollen hoor ik vaak? 

Niks is minder waar. Wij gebruiken wraps als tortilla chips, wrap, bodem voor een pizza, bodem hartige taart of om taartjes mee te maken. 

Kinderen zijn dol op vullen - taartjes en vooral wachten voor de oven voor het klaar is. Herkenbaar? 

Wij maken deze taartjes heel vaak en wisselen steeds af welke ingrediënten we erin verwerken. Ik noem het een beetje restverwerking soms dus ideaal als mama op het einde van de week. 

Wij gebruiken steeds de wraps van No fairy tales, deze zijn gezonder bevatten meer groenten of die klassieke witte ( overgewerkte ) wraps die je in de winkel kan vinden en zijn prachtig van kleur en heerlijk van smaak. 

Benodigdheden : 4 wraps, 4 eitjes , groentjes naar keuze, vlees of kaas naar keuze, peper en zout en een muffinvorm in metaal. 

Je start met het versnijden van de wraps in 4 of 8, afhankelijk van je vorm kan je kiezen voor in 4 of 8 snijden. Leg nu deze wrap in de vorm en probeer het helemaal te bedekken. 

Maak nu je mengsel van ei, groentjes, vlees of kaas ( vis kan ook perfect bv gerookte zalm) en kruiden. Giet dit in de muffinvormen en plaats in een voorverwarmde oven van 180°C voor een 25 minuten. Daarna enkel ontvormen en kan je dit opdienen als hapje - snack of met een slaatje vergezellen tot een kleine maaltijd. 


Wil je chips - koekje maken voor bij een salade of sausje, kan je deze wraps makkelijk bakken in de oven van 180°C gedurende 10 minuten . 


Of als basis voor een tosti, eenvoudig lekker en snel klaar als het even snel moet gaan.