Xavies granola bites

25-10-2018

Natuurlijke ingrediënten geven een volle smaak en deze pure smaken zorgen voor puur plezier. Dit tussendoortje verlengt het zalige gevoel van de granola van Xavies een hele dag door. 

TAKE US WITH YOU AND ENJOY US ALL DAY LONG

Wij kennen al even de granola van Xavies, nog voor ik zelf begon mijn granola te maken stond deze steevast in grote verpakkingen in onze kast. Dit was eerlijke - heerlijke korte keten granola en dat was net wat ik wou. 

Toen ik de lieve warme vraag kreeg of ik hun tussendoortje geïnspireerd op hun granola wou proeven zei ik direct ja. Want op de markt van de tussendoortjes zijn er nog zoveel ongezonde gesuikerde tussendoortjes. Mijn droom is om mensen bewust te maken van ongezond eten, ik wil niet dat ze het niet meer eten maar er bewuster mee leren omgaan. Tussendoortjes als deze zijn dus meer dan welkom. 

Het feit dat de verpakking zo ontworpen is met een hersluitbare zip zorgt ervoor dat de koekjes langer houdbaar zijn. De keuze voor kleine zakjes is dan weer ideaal om mee te nemen in je handtas en zo heb je voor even een gezond tussendoortje met je mee. 

Wat zegt het etiket

Wie mij kent weet dat ik altijd kijk naar het etiket. Ook hier deed ik dit onmiddellijk. De amandel - kokos koekjes hebben zoals er ook mooi op de verpakking staat 0% suiker. Door het gebruik van kokos krijg je al van nature een zoetere smaak en kan het dit verantwoorden. De andere 2 soorten ( pecan - gember & hazelnoten - cacao nibs) bevatten en kleine hoeveelheid suiker. Het is en blijft een koekje dus de aanwezigheid van suiker is meestal hierin wel te verklaren. Maar de hoeveelheid suiker is aanvaardbaar. Het is een ideaal iets voor bij de koffie - thee of gewoon even tussendoor. Beperk wel tot enkele koekjes om zo de ideale tussendoortjes portie te behouden. 

De koekjes 

De verpakking is zoals we Xavies kennen terug prachtig, wat zeg ik deze is nog fijner. De portie koekjes is 150 g, ik zal deze wel in bokaal of doos steken want die 150 g zal ik niet in 1 keer consumeren. 

Made in Belgium staat er prachtig op en wat nog beter is , het is gemaakt op enkele kilometers van mijn geboortedorp. Kleine super gemotiveerde ondernemers die voor gezond gaan moeten wij echt steunen. 

Je hebt 3 variaties in smaken: hazelnoot - cacao nibs , amandel - kokos, pecan - gember. 3 mooie iets wat verrassende combinaties maar heel mijn smaak. 

Koekjes voor ons allemaal 

Eindelijk hoor ik wanneer ik de zakjes met koekjes wil openen. De kindjes  hun ogen fonkelen van de mooie verpakking en eerlijk gezegd ik ben ook wel heel erg  benieuwd naar de smaak. De kindjes eten ze graag,  maar zoonlief mist wat chocolade, dochter is er helemaal fan van. 

Ikzelf vind ze heel lekker en helemaal niet saai. Ze smaken goed naar hun specifieke ingrediënten en ze zijn niet te droog. Door hun kleinere vorm zijn ze ook leuk eten en niet eentonig zoals sommige graankoekjes zijn. Wij zijn alvast fan en ik kijk vanaf nu altijd uit naar dit koekje bij de koffie. 

Een gezond lekker leuk koekje van Belgische, Vlaamse bodem. Waar we meer dan terecht trots op mogen zijn. 

Waar te koop? 

Neem zeker eens een kijkje op hun site voor verkooppunten maar hun online service werkt ook heel vlot en goed. Hun granola kan je in grotere volumes kopen dus ideaal voor in een mooie glazen bokaal in de keuken. 

Hier kan je de link vinden voor deze heerlijke koekjes: 

https://www.xavies.be/nl/150-gr/88-bites-hazelnoot-cacao-nibs-.html