Zalm in een gezond potje

26-08-2020

Eenvoudig koken daar ben ik als druk bezette mama echt wel fan van. Maar eenvoudig gezond dat klinkt toch nog veel beter in mijn oren. Dit gerecht is ze beide dus dit maakt al mijn dag al voor het klaar is. 

Benodigdheden: ( voor 4 personen) 

4 moten zalm, 3 wortelen , 1 courgette , 1 ui, 1 blikje kokosmelk van 200 ml, 1 kl groentebouillon, 1 el curry, peper en zout, enkele kerstomaatjes, takjes koriander, margarine 

Bereidingswijze: 

Reinig en versnijd de groenten: de wortelen in fijne reepjes, de ui in ringen en de courgette in halve maantjes. Bak de zalm in margarine in de gietijzeren kom. Laat deze mooi garen aan beide zijden. Haal deze uit de kom en leg op een bordje. Fruit daarna de ui in deze kom en stoof hierna de wortelen en courgette. Blus met de kokosmelk en voeg de groentebouillon toe. Werk af met een lepel curry en laat even mooi sudderen. 

Werk af door de zalm terug in de schotel te leggen, op smaak te brengen met peper en zout en indien nodig af te werken met tomaatjes en koriander. 

Dit gerecht kan je 2 dagen bewaren in de koelkast maar opletten bij het opwarmen door de kokosmelk die kan schiften. Invriezen kan maar is niet zo ideaal ook omwille van de kokosmelk. 

Genieten van een stoofpotje van vis kan dus heel eenvoudig maar is vooral ook heel heerlijk.