Zalm in een groenteschotel

28-02-2021

Een garantie tot succes dit is deze ovenschotel zeker en vast. Makkelijk op voorhand te maken en och zo heerlijk. De zoete aardappel en pompoen zorgen voor de zoete toets terwijl de curry voor wat meer pit zorgt en dat allemaal samen met een mooi stukje zalm, dit is toch genieten. 

Benodigdheden 

4 stukken zalm, 1 courgette, 1/2 ui, 1 wit van prei , 2 zoete aardappelen , 200 g pompoen ( ik koos voor diepvriespompoenstukjes ), 150 g diepvriesspinazie , voor de saus : 1 el bloem - 1 el vetstof - 250 ml melk ( en vul ik aan met 100 ml water ) en 1 kl groentebouillon, 1kl curry poeder 

Bereidingswijze 

Reinig en versnijd alle groenten in kleine stukjes. 

Stoof de ui samen met het wit van prei en voeg daarna de courgette toe. Bak de zalm in de pan ( of stomen is ook perfect mogelijk ) . Stoof de spinazie even heel kort in een pannetje met vetstof ( ik gebruik hiervoor het pannetje waar de prei en courgette en gestoofd is geweest)  en gaar de zoete aardappel en pompoen in water ( van dit water neem ik dan als kookvocht voor bij de witte saus) . 

Ondertussen kan je de witte saus ( bechamelsaus )  maken, en werk af met groentebouillon en curry . Meng nu alle groenten met de saus en giet deze in de schotel. Daarna leg je bedje van spinazie en schik je hierop de vis. Je kan ook kiezen om de vis te verstoppen onder de bedjes spinazie of de saus zo heb je minder kans op uitdrogen. 

Plaats deze schotel nog 30 min op 180°C en ondertussen kan je even de keuken aanpakken. 


Ook hier koos ik heel bewust terug voor vis met het Msc label. Omdat ik hier zeker van weet van waar de vis komt.