Zoete aardappel - paprika soep

02-06-2018

Wil je een soep die voor kids - bezoek, dagelijks of feest geschikt is ? Dan kan dit recept je zeker op ideeën brengen. 


Benodigdheden : 700 g zoete aardappelen, 1 grote rode paprika, 1 ui1, eventueel 1teentje look, 4 cm gember, 1 el kerriepoeder, 1,25 l groentebouillon, bosje koriander

Kokosmelk als afwerking kan je ook feta toevoegen. Voor de kids kies ik altijd: kippenballetjes of verse korstjes. Voor volwassenen : feta - super sprouts ( Biotona) - sriracha  ( pikante saus ). Wil ik meer de Thaïse toer op: gember - koriander en extra wat kokosmelk. 

Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Pel de ui en look en snipper beide fijn. Schil de gember en snij fijn. Snij het vruchtvlees van de paprika in stukjes.
Snij de koriander fijn.
Verwarm de olijfolie in een grote pot en stoof de uisnippers glazig. Voeg look, gember, kerriepoeder toe en roerbak enkele minuten.

Schep de aardappelblokjes en paprikastukjes erdoor. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.


Laat 20 min zacht koken tot de aardappelen gaar zijn. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.