Zoete aardappel paprika soep

21-10-2019

Soep, je maakt het volledig naar wat jij wil. Wat je misschien net op dit moment in je koelkast hebt of gewoon waar je mee scoort voor het gezin. Deze soep scoor je mee, voor het gezin of bezoek en met een beetje extra is deze perfect voor op de feesttafel. 

Benodigdheden

700 g zoete aardappelen, 1 grote rode paprika, 1 ui, 1 wortel eventueel 1 teentje look, ,  1,25 l groentebouillon, eventueel bosje koriander, feta

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Pel de ui, look en snipper beide fijn en rasp de gember. Snij het vruchtvlees van de paprika in stukjes.

Verwarm de olijfolie in een grote pot en stoof de uisnippers glazig. Voeg look, gember, kerriepoeder toe en roerbak enkele minuten.

Schep de aardappelblokjes en paprikastukjes erdoor. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.


Laat 20 min zacht koken tot de zoete aardappelen gaar zijn. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Werk af met feta - koriander - kokosmelk -...

Kokosmelk als afwerking kan je ook feta toevoegen. Voor de kids kies ik altijd: kippenballetjes of verse korstjes. Voor volwassenen : feta - super sprouts ( Biotona) - sriracha ( pikante saus ). Wil ik meer de Thaïse toer op: gember - koriander en extra wat kokosmelk.